Ziekenhuis in hoogvliet: een volledige gids voor uw gezondheidszorg

Gezondheidszorg is een integraal onderdeel van ons leven en het is essentieel om toegang te hebben tot hoogwaardige medische faciliteiten. Hoewel Hoogvliet zelf geen groot ziekenhuis heeft, zijn er uitstekende gezondheidsvoorzieningen en ziekenhuizen in de nabije omgeving die de inwoners van dienst zijn. In deze uitgebreide gids bieden we een overzicht van de gezondheidszorgmogelijkheden voor bewoners van Hoogvliet, waaronder de beste ziekenhuizen in de buurt en de beschikbare medische diensten.

Gezondheidszorg in hoogvliet

Huisartsenpraktijken en gezondheidscentra

Hoogvliet biedt een breed scala aan eerstelijnszorg via huisartsenpraktijken en gezondheidscentra. Hier kunnen inwoners terecht voor routinecontroles, behandelingen van ziekten en diverse andere gezondheidsdiensten. Enkele van de belangrijkste voorzieningen zijn:

  • Gezondheidscentrum hoogvliet: Dit centrum biedt een verscheidenheid aan medische diensten, waaronder algemene geneeskunde, fysiotherapie en tandheelkunde.
  • Huisartsenpraktijk meeuwensingel: Bekend om haar patiëntgerichte aanpak en vriendelijke personeel, biedt deze praktijk uitgebreide zorg aan.
  • Fysiotherapie hoogvliet: Gespecialiseerd in revalidatie en herstel, met op maat gemaakte behandelplannen voor patiënten.

Apotheken

Er zijn verschillende apotheken in Hoogvliet waar bewoners hun medicijnen kunnen verkrijgen en advies kunnen krijgen over medicatiegebruik. Bekende apotheken zijn onder andere:

  • Apotheek binnenban: Gelegen in het winkelcentrum Binnenban, biedt deze apotheek uitgebreide farmaceutische diensten en producten.
  • Apotheek meeuwensingel: Biedt deskundige farmaceutische zorg en heeft ruime openingstijden voor extra gemak.

Tandheelkundige zorg

Kwalitatieve tandheelkundige zorg is ook beschikbaar in Hoogvliet. Hier zijn enkele van de prominente tandartspraktijken:

  • Tandartspraktijk hoogvliet: Biedt uitgebreide mondzorg, van reguliere controles tot complexe tandheelkundige ingrepen.
  • Mondzorgcentrum binnenban: Bekend om zijn moderne faciliteiten en vriendelijke tandartsprofessionals.

Dichtstbijzijnde ziekenhuizen

Hoewel er geen groot ziekenhuis binnen Hoogvliet zelf is, zijn er diverse gerenommeerde ziekenhuizen in de nabije omgeving die gemakkelijk bereikbaar zijn. Hier zijn enkele van de belangrijkste ziekenhuizen:

Maasstad ziekenhuis

  • Locatie: Maasstadweg 21, 3079 DZ Rotterdam
  • Afstand van hoogvliet: Ongeveer 15 minuten rijden
  • Specialisaties: Het Maasstad Ziekenhuis is een modern medisch centrum dat een breed scala aan specialismen biedt, inclusief cardiologie, orthopedie en oncologie. Het ziekenhuis heeft ook een spoedeisende hulp die 24/7 beschikbaar is voor noodgevallen.

Ikazia ziekenhuis

  • Locatie: Montessoriweg 1, 3083 AN Rotterdam
  • Afstand van hoogvliet: Ongeveer 20 minuten rijden
  • Specialisaties: Bekend om zijn zorg voor moeder en kind, chirurgie en interne geneeskunde. Het biedt uitgebreide poliklinische diensten en heeft een uitstekende reputatie voor patiëntenzorg.

Spijkenisse medisch centrum

  • Locatie: Ruwaard van Puttenweg 500, 3201 EM Spijkenisse
  • Afstand van hoogvliet: Ongeveer 10 minuten rijden
  • Specialisaties: Dit medisch centrum biedt diverse poliklinische diensten, diagnostische faciliteiten en dagbehandelingen. Ze hebben ook een spoedeisende hulpafdeling voor acute zorg.

Spoedeisende hulp

Voor acute medische zorg hoeven bewoners van Hoogvliet niet ver te reizen. De dichtstbijzijnde spoedeisende hulpafdelingen zijn:

  • Spoedeisende hulp maasstad ziekenhuis
  • Spoedeisende hulp spijkenisse medisch centrum

Beide locaties bieden 24/7 zorg voor noodgevallen, met ervaren medisch personeel dat klaarstaat om een breed scala aan acute medische situaties aan te pakken.

Specialistische zorg en behandelcentra

Naast de algemene ziekenhuizen zijn er ook verschillende specialistische zorg- en behandelcentra in de buurt van Hoogvliet:

  • Erasmus MC: Als academisch ziekenhuis biedt Erasmus MC geavanceerde medische zorg en onderzoeksmogelijkheden. Specialismen variëren van oncologie tot neurochirurgie en complexe kinderzorg.
  • Franciscus gasthuis & vlietland: Dit ziekenhuis biedt uitgebreide specialistische zorg op locaties in Rotterdam en Schiedam, met een focus op patiëntgerichte behandeling en innovatie.

Thuiszorg en ouderenzorg

Voor ouderen en mensen met chronische aandoeningen zijn er ook uitstekende thuiszorg- en ouderenzorgdiensten beschikbaar in Hoogvliet:

  • Thuiszorg rotterdam: Biedt persoonlijke en verplegende zorg aan huis, zodat patiënten in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven.
  • Aafje thuiszorg huizen zorghotels: Aanbieder van zowel thuiszorg als zorghotels, gespecialiseerd in ouderenzorg en revalidatie.

Hoewel Hoogvliet geen groot ziekenhuis binnen zijn grenzen heeft, hebben de inwoners toegang tot een breed scala aan medische diensten en faciliteiten in de nabije omgeving. Van huisartsenpraktijken en apotheken tot gespecialiseerde ziekenhuizen en thuiszorgdiensten, de gezondheidszorgopties zijn overvloedig en toegankelijk. Door gebruik te maken van deze voorzieningen, kunnen bewoners van Hoogvliet verzekerd zijn van kwalitatieve zorg en ondersteuning voor al hun gezondheidsbehoeften.

Verken de kracht van lokale reclame voor jouw bedrijf!

Ontdek hoe lokale reclame de groei van jouw bedrijf kan stimuleren door je onder te dompelen in deze boeiende wereld.

Inhoudsopgave

Verken de kracht van lokale reclame voor jouw bedrijf!

Ontdek hoe lokale reclame de groei van jouw bedrijf kan stimuleren door je onder te dompelen in deze boeiende wereld.

Verwante artikelen

Ontdek artikelen die aansluiten bij jouw interesses

Geschiedenis van hoogvliet: van dorp tot dynamische wijk

Hoogvliet is een wijk in het zuiden van Rotterdam met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Van zijn ...

Bijzondere gebouwen in hoogvliet: een verkenning van architecturale pracht

Hoogvliet, een wijk en voormalig dorp in het zuiden van Rotterdam, heeft een rijke geschiedenis en een verscheidenheid aan bijzondere ...

Airbnb in hoogvliet: een uitgebreide gids voor verblijven en ervaringen

Hoogvliet, gelegen aan de rand van Rotterdam, biedt een unieke mix van stedelijke voorzieningen en landelijke charme. Voor reizigers die ...

Postcode hoogvliet: een complete gids voor wonen en leven in hoogvliet

Hoogvliet is een levendige wijk in Rotterdam, bekend om zijn veelzijdige karakter en diverse bevolking. Of je nu op zoek ...